This post is also available in: Spanish

La Setmana Europea de la Mobilitat, de la qual el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic és coordinador nacional, és una campanya dirigida a sensibilitzar, tant als responsables polítics com als ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l’ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu.

El regidor de Medi Ambient, Juan de Dios Navarro, ha anunciat la programació de la Setmana de la Mobilitat a Elx, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre i “es basarà a conéixer de prop el nostre Palmerar i cursos sobre mobilitat urbana o mecànica bàsica de les bicicletes, entre altres”, segons Navarro.

Navarro ha declarat que “Elx, una vegada més se suma a aquesta iniciativa europea amb un programa d’activitats que pretén posar en valor la mobilitat sostenible en el nostre municipi, i conscienciar sobre la necessitat de fer ús dels mitjans de transports alternatius i del transport públic”.

La programació compta amb visites guiades pel Palmerar, rutes ciclistes, tallers de mobilitat urbana i mecànica bàsica, i una taula de debat.

Volem posar en valor el nostre Palmerar i, sobretot, posar en valor que es pot ser un municipi amb mobilitat sostenible; i en aquest cas volem agrair la col·laboració tant del parc de trànsit, com de Volem Palmerar, com l’Associació ICIE”, insisteix l’edil.

Entre aquelles persones que participen en activitats per a les quals es requereix inscripció (s’ha d’indicar nom complet, i telèfon de contacte i activitat en la qual es desitja inscriure) en mediambient@elche.es, se sortejarà una bicicleta per a adult. Als inscrits participants se’ls assignarà un número (només una opció per persona) per ordre d’entrada de la sol·licitud d’inscripció en el correu de la Regidoria de Medi Ambient amb el qual participarà en el sorteig. El lliurament de la bicicleta, a l’agraciat en el sorteig, s’efectuarà durant la clausura de la Taula de Debat del dijous, 21 de setembre.

Per a més informació sobre les activitats programades consulte ací la programació al complet.