L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz; el regidor de Mobilitat, Claudio Guilabert; i el regidor de Pedanies, Raúl Sempere; han visitat este matí les noves estacions de Bicielx que s’han implantat en la pedania de Torrellano.

Concretament, s’han posat en marxa quatre estacions que se sumen a les 56 que ja estan instal·lades per tot el nucli urbà i amb les quals el servici arriba per primera vegada a les pedanies. Està previst que Bicielx s’amplie en els pròxims mesos a l’Altet, Arenals del Sol i Elx Parc Empresarial.

Les noves estacions se situen en els voltants de l’IES Torrellano; a la porta d’accés al Poliesportiu de Torrellano; en els voltants de la Parròquia Immaculada Concepció i l’oficina de l’OMAC, al carrer Puríssim 52; i al carrer de la Figuera 2. Totes han sigut finançades amb fons propis de l’Ajuntament d’Elx.

“Una vegada més vam demostrar el nostre compromís amb les pedanies, amb la mobilitat sostenible i amb la llibertat de moviment dins de tot el municipi, una cosa fonamental i en el que creiem fermament perquè esta sí, és la legislatura de les pedanies” ha indicat Ruz.

A més, abans que finalitze l’any entraran en funcionament les 55 noves estacions de Bicielx que s’estan implantant en la zona centre del municipi i en els barris de Carrús, Altabix i El Pla gràcies al finançament dels fons europeus Next Generation. Amb esta ampliació el terme municipal comptarà amb un total de 115 estacions de Bicielx.

Les 55 noves estacions se situaran en: Avinguda de Novelda 184, carrer Inca amb Brea, CEIP Eugeni d’Ors, Jardí 25 d’abril, CEIP El Toscar, Jardí Escriptor Juan Fuster, Victoria Kent amb Francisco Tomás, Arturo Salvetti Pardo, Olegario Domarco Seller 38, Llibertat amb Diagonal, IES Carrús, Plaza de Madrid, Plaza de l’Aparadora, IES Nit de l’Albà, L’Aljub, Blas Valero 70, Plaza Obispo Siuri, Jorge Juan 24, Reina Victòria 30, Espronceda 11, Centre de Salut Doctor Sapena, Antonio Machado 73, Conrado del Camp 35, Fernanda Santa María 64, Alcorta 17, El Corte Inglés, CEIP Sanchis Guarner, Pistes del Pla, CEIP Dama d’Elx, Centre de Salut El Pla, Centre Social El Pla, Pàrquing Candalix, Parc Rei Jaume I, Corredora 53, carrer Ángel 22, Pont de Santa Teresa, Hort del Capellà, IES Sixto Marco, IES L’Asunción, Centre de Salut Raval, UMH La Gàl·lia, UMH Altabix, UMH Altet, UMH Arenals, CEIP Clara Campoamor, Poliesportiu Altabix 2, Josefina Manresa, Antonio García Campos, Parc Hort del Torreret, Bisbe Winibal 23, Avinguda d’Alacant 23, CEIP Sant Ferran, Alcalde Juan Hernández, Jardí Biòleg Antonio de Zulueta i Passeig d’Atzavares.

A 31 de maig de 2024, el servici Bicielx compta amb 1.953 usuaris actius, dels quals un 59% són homes i un 41% dones. En la seua majoria els usuaris tenen entre 25 i 54 anys, un 45% són treballadors per compte d’altri, un 28% estudiants i un 12% autònoms.